Depresyon
Depresyon, kişinin kendisini çökkün olarak hissettiği, kendisine ve çevresine olan ilgisinin azaldığı, bilişsel, duygusal ve davranışsal bileşenleri olan bir duygu durum bozukluğudur. Uzman Psikolog Yaprak ZARARSIZ
|
Panik Bozukluğu -( Panik Atak )
Panik Bozukluğu, nerede ve ne zaman olacağı belli olmayan, fizyolojik belirtiler gösteren, tekrarlayan panik atak nöbetlerinin ortaya çıkmasıdır. Kişi panik atak sırasında yoğun kaygı ile birlikte kalp çarpıntısı, terleme ve boğulma hissi yaşayabilir. Uzman Psikolog Yaprak Zararsız
|
Öfke Problemleri
Öfke doyurulmamış isteklere, istenmeyen sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere verilen son derece doğal, insani ve duygusal bir tepkidir. Tıpkı mutluluk, üzüntü, karamsarlık gibi zaman zaman öfke hissetmek de normal ve sağlıklıdır.
|
Obsesif-Kompulsif Bozukluk
Obsesif kompulsif bozukluk, bir kaygı bozukluğu olup istenmeyen düşüncelerin tekrarlayıcı bir şekilde akla geldiği, bu düşünceleri zihinden uzaklaştırmanın zor olduğu, kişide sıkıntı yaratan, saplantılı düşüncelerdir.
|
Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)
Birçoğumuz hayatımızın bir döneminde üzücü olaylarla yaşarız ya da bu üzücü olaylara tanıklık ederiz. Beklenmedik bir anda yaşanan, kişinin kendisinin ya da yakınlarının fiziksel ya da duygusal olarak gerçek bir tehdit altında olduğu durumları travma olarak tanımlayabiliriz.
|
Sosyal Fobi
Sosyal fobi, kişinin başkaları tarafından değerlendirilmesi mümkün olabilecek ortamlardan kaçınması, sosyal ortamlarda kendisiyle ilgili olumsuz düşüncelere sahip olabileceklerini düşünmesi, aşağılanacağını, utanç duyacağını ya da gülünç duruma düşeceğini düşünmesi nedeniyle sosyal ortamlara girmemesi durumudur.
|
Kayıp ve Yas
Kayıp, yaşam boyu mutlaka her bireyin yaşadığı ya da yaşayacağı bir durumdur, yaşamın kaçınılmazlarındandır. Kayıp, her zaman çok sevilen birinin ölümü değil, ayrılık ya da maddi kayıp olarak da karşımıza çıkar.
|
İlişki Problemleri
İlişkiler, yaşamımızın zenginliğidir. Sosyal, duygusal ve cinsel olarak doyum sağlayabildiğimiz, temel güven duygumuzu sarsmayan, rahatça kendimiz olabildiğimiz, saygı, sevgi ve bağlılık duyabildiğimiz, çatışmaların olduğu ve fakat bunları çözebildiğimiz, kendi istek ve duygularımızı ifade edebildiğimiz ve anlaşıldığımızı düşündüğümüz ilişkiler sağlıklıdır
|
Kanser ve Psikoterapi
Ne olursa olsun bu zorlu tedavi sürecinde daha ‘’İYİ HİSSETMEK’’ kişinin hakkıdır. Geçmişe ait duygusal yüklerden, geçmişi ayrıntılarıyla uzun uzun konuşmadan arınabilmek mümkün. Endişeden olabildiğince uzaklaşmak, geleceğe umutla bakabilmek, yaşama sevincini yüreğinizde hissetmek ve hayatla yeniden barış imzalamak mümkün. Kemoterapinin ve radyoterapinin olumsuz psikolojik etkileri ile başedebilmek mümkün.
|